U-meet 2014: Robotica

rein di, 09/16/2014 - 16:07

Robotica

Hoe snel en in welke mate zal ons werk door robots gedaan worden? Experts verschillen van mening, maar dat we er in de toekomst meer mee te maken krijgen staat vast. Robots kunnen verschillende vormen aannemen en ingezet worden voor diverse taken. Zo kunnen ze op mensen of dieren lijken, maar ze kunnen ook hele andere vormen aannemen waardoor ze hun functie gemakkelijk uit kunnen voeren. De robots zullen binnen onze maatschappij een rol krijgen en dus ook gaan functioneren binnen de maatschappij. Daarom is het van belang om naar de ethische, technische, sociale, juridische kant te kijken. Om deze brede ontwikkeling concreet te maken is voor de zorgsector gekozen. Experts van de Erasmus universiteit, TU Delft en Leiden Universiteit hebben hun krachten gebundeld en belichten tijdens paneldiscussies en workshops de robotica in deze sector van diverse kanten.

Ontdek jouw vertrouwen in robots

Denk mee, op 2 oktober 2014 ! #Umeet
Deelname is gratis, inschrijven is noodzakelijk: Aanmeldformulier 

Datum en tijd
2 oktober, 17.00 - 21.00 uur

Locatie
Anna van Buerenplein 301, Den Haag

Dagvoorzitter
Chris van t Hof

Programma
17.00  

Ontvangst door Robot Eva

17.30   Opening dagvoorzitter samen met Jos de Mul, professor in Philosophical Anthropology aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam
17.45   Discussie ronde met experts: Robots in de zorg, moet zorg wel worden overgenomen door robots of is dit een taak van mensen? Wie is aansprakelijk als een robot een fout maakt?
Bibi van den Berg, assistent professor eLaw, Universiteit Leiden
Roy de Kleijn, PhD kandidaat Cognitieve Psychologie, Universiteit leiden
Joost Broekens, Assistant Professor Affective Computing, TU Delft
18.30   Workshops
1. Bouw je eigen robot (Lego Delft)
2. Impact van Drones in ons leven (Delft en Leiden) (Delft en Leiden (Marki van Iforesee Expo met Labs/ Drone Lab)
3. Ontdek jouw vertrouwen in robots (Roy Kleijn, Leiden)
4. Science fiction en ons beeld van robots? (Etienne Augé, EUR)
20.00   Afsluiting door Jos de Mul: De zin en onzin van robots (over de vraag gaan de robots de hele wereld overnemen of gaat het zo hard nog niet)
20.20   Borrel