Projecten

We hebben in de afgelopen tien jaar aan een groot aantal projecten gewerkt en meegewerkt. Voor studenten, kunstenaars, performance-artists, diverse organisaties, vrienden, familie en natuurlijk vooral ook voor onszelf. Hieronder een paar verschillende voorbeelden.

Vliegerfotografie (kite aerial photography)

Pier, Scheveningen, vanuit de lucht

Ouderwetse éénlijns vliegers maar dan voorzien van een camera en elektronica om daarmee foto’s te kunnen maken vanuit de lucht.

Poëziefoon

Poeziefoon bij “het huis van gedichten”

 Het systeem bestaat uit een oude telefoon uit de jaren 50 waarin moderne elektronica is ingebouwd. Door het intoetsen van een nummer krijgt de gebruiker een audiofragment te horen . Dit apparaat wordt gebruikt voor exposities en door musea.

Ledklok

spiegelende ledklok, infinite mirror

Een klok die is opgebouwd uit 60 microcontroller gestuurde lampjes. De lampjes kunnen van kleur veranderen. Alle visuals  zijn naar eigen smaak aan te passen met een smartphone of pc.

Cyberroast

van ongebrand naar gebrand

De ultieme koffiebrander  voor mensen die thuis hun eigen koffie willen branden. Voorzien van veel sensoren en technische snufjes zodat het apparaat ook als test-roaster kan worden gebruikt door professionele koffiebranders. Dit project is al een tijd in ontwikkeling (en gaat nog even duren) omdat we iets willen maken wat goed doordacht, getest en van  hoge kwaliteit is.

 

Ga naar  http://blog.mechanicape.nl . Daar staat ons weblog en kun je meer lezen over onze activiteiten.