Blog

Carnaval in Emmer-Compascuum

Het afgelopen half jaar zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor het Carnaval in Emmer-Compascuum en in het bijzonder de carnavalswagen van het Oosterdaip. De wagens bevatten honderden meters aan ledstring . De pakken (van de deelnemers) daar zitten ook nog eens 10 meter neopixels leds in. De mechanische aap heeft deze allemaal geprogrammeerd (arduino)

Lora gateway operationeel in Emmer-Compascuum

Vanaf aankomend weekend is de Lora gateway bij de vestiging van Theo's Mechanische Aap in Emmer-Compascuum operationeel. Het gaat hier om een multichannel gateway van het type Lorank8. De gateway werkt met de 868Mhz band. De Lora gateway is in principe voor iedereen gratis te gebruiken. Alle data die op de gateway binnen komt wordt doorgestuurd naar TTN (The Things Network) en Semtech. Op verzoek kan data ook naar andere servers worden doorgestuurd. Neem doorvoor even contact met ons op.Naas t de Lora gateway (868Mhz) is er afgelopen week ook een gateway voor de 433 Mhz band opgetuigd.

Weerstation project

De afgelopen dagen hebben Louis, Marco en Rein een plannetje bedacht om een weerstation te maken. Het apparaat zou minimaal de volgende specs moeten krijgen:

  1. Eenvoudig te installeren (wel technisch inzicht maar geen programmeerkennis noodzakelijk)
  2. Meten van temperatuur, luchtvochtigheid en luchtdruk
  3. Optioneel meten van neerslag, windrichting, windkracht en alles wat verder interessant zou kunnen zijn
  4. Draadloze verbinding om data door te sturen naar het basestation en internet
  5. Mogelijkheid om alles grafisch weer te geven in een webbrowser of app

We zijn op dit moment druk bezig om onderdelen te printen en printen in elkaar te zetten.

Aapklok 1.0

De Aapklok is een klok met 60 full-color rgb leds die automatisch synchroniseert met een NTP server. De kleuren kunnen door de gebruiker worden ingesteld via een webinterface.

SHA2017

Theo's Mechanische Aap is ook aanwezig op SHA2017. We staan op het lovelace veld en zullen daar onder andere het principe van Kap (kite aerial photography) laten zien en er zijn wat experimenten met LORA

SHA2017 is an international non-profit outdoor hacker camp/conference taking place in The Netherlands in 2017 on August 4th to 8th. It is the successor of a string of similar events happening every four years: GHP, HEU, HIP, HAL, WTH, HAR and OHM. Similar events are EMF 2016 in the UK, CCC Camp in Germany.

The camp is organized for and by volunteers from and around all facets of the international hacker community. Knowledge sharing, technological advancement, experimentation, connecting with your hacker peers and of course hacking are some of the core values of this event.

https://sha2017.org

Pagina's

Subscribe to RSS-blogs